ACARS via INMARSAT

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod ATonda » Sob 03. Dec 2016 22:28:43

XXaK píše:Antenka ze sondy na 4m klacku: https://puu.sh/sCYPt/e2ef326886.jpg

Ona anténa (na SAT) může být i na "zemi", ale když je špatný "rozhled", nepomůže ani Petřínská rozhledna :-)
Signál máš "hezký".
Teď (večer) jsem si nahrál img pro OUTERNET a zítra přinesu z půdy malinu (RPi 3) a snad to zpojízdním během dne. Vše mám i chuť :-)
Pokud selžou všechny technologické postupy, přečti si návod na použití :-)
Obrázok užívateľa
ATonda
 
Príspevky: 23
Registrovaný: Pia 18. Nov 2016 0:47:30
Bydlisko: Mariánské Lázně

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod XXaK » Ned 04. Dec 2016 1:40:37

ATonda píše:Ona anténa (na SAT) může být i na "zemi", ale když je špatný "rozhled", nepomůže ani Petřínská rozhledna :-)
Signál máš "hezký".
Teď (večer) jsem si nahrál img pro OUTERNET a zítra přinesu z půdy malinu (RPi 3) a snad to zpojízdním během dne. Vše mám i chuť :-)


Pro mne 4m klacek rozdil 0 a 24dB :)
Obrázok užívateľa
XXaK
 
Príspevky: 23
Registrovaný: Pon 06. Apr 2015 20:42:48
Bydlisko: CZ - Vysoke Myto

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod Mirek » Ned 04. Dec 2016 9:54:22

Chtěl jsem zkusit Outernet na PC. Jenomže mi nejde ta virtual mašina. Píše to, že můj AMD nemá jakejsi hw urychlovač. Jenomže já nemám AMD ale Core I7 a hw virtualizace je povolena. Tak nevím co s tím.
Obrázok užívateľa
Mirek
 
Príspevky: 315
Registrovaný: Pon 07. Jan 2013 17:26:23
Bydlisko: Olomouc JN89oo N49.6037 E17.2321

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod ladam » Ned 04. Dec 2016 12:23:12

zdravím
virtuální stroj mi na Intelu jel tak jak je ke stažení. Ale... odchylka ladění mé klíčenky je tak velká že nedokázal nic dekodovat. Tak jsem šel cestou najít kde je informace o příjímaném kmitočtu. ta je na ISO a volí se konfigurákem co je na hostujícím stroji. bohužel né tak že by se dal určit konkrétní kmitočet ale jen výběrem z přednastavených
tož sem rozhodl že si natáhnu ono ISO do jiného virtuálu a tam ho upravím tak aby mě sloužil. To jsem ale asi neměl dělat
protože po spuštění WM se pos... ovladač USB a nyní mi už nejde ani orginální virtuál cha cháááá

tak jsem se alespon poléčil na Malině tam pokud zadám "skutečnou" ( posunutou o rozladění SDRka) frekvenci tak to jede na 3 a půl závitu drátu přes zesilovač z radiosondy .. sice je to slabota hodně závislá na tom jestli je jasno nebo pod mrakem cha chááá ( anténa je v teple domova za oknem kde mě kabel nedovolí posunout se alespon do středu okna cha cháááá)
http://puu.sh/s8Bn7.png
tož tak ...
Obrázok užívateľa
ladam
 
Príspevky: 98
Registrovaný: Štv 07. Aug 2014 8:32:37
Bydlisko: Popovice

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod ATonda » Ned 04. Dec 2016 13:14:42

Super, tak aspoň někomu to jde.
Já za chvilku odjíždím do Německa na adventní "trhy". Uvidíme v kolik se vrátím, abych stihl nainstalovat anténu a přitáhnout kabel domů.
Pokud selžou všechny technologické postupy, přečti si návod na použití :-)
Obrázok užívateľa
ATonda
 
Príspevky: 23
Registrovaný: Pia 18. Nov 2016 0:47:30
Bydlisko: Mariánské Lázně

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod Mirek » Ned 04. Dec 2016 14:09:28

Jede vám někomu ten virtuál pod Win10? Mě to napíše, že nemám ten hw akcelerátor a když dám ignorovat tak totální zákus Windows a musím dát tvrdý reset. Nešlo by ten Linux nabootovat přímo z flashky bez virtuálu?
Obrázok užívateľa
Mirek
 
Príspevky: 315
Registrovaný: Pon 07. Jan 2013 17:26:23
Bydlisko: Olomouc JN89oo N49.6037 E17.2321

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod Naburko » Ned 04. Dec 2016 17:27:15

jasne že by mal ísť nabootovať ako live USB.
Obrázok užívateľa
Naburko
 
Príspevky: 66
Registrovaný: Str 22. Apr 2015 9:32:09
Bydlisko: Púchov

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod Mirek » Ned 04. Dec 2016 18:49:25

Zajímavé, na Intelu I3 mi to jede. Na I7 mi to napíše toto : VT-x/AMD-V hardware acceleration is not available on your system. Your 64-bit guest will fail to detect a 64-bit CPU and will not able to boot. Na obou WIN10pro/64bit poslední verze.
Obrázok užívateľa
Mirek
 
Príspevky: 315
Registrovaný: Pon 07. Jan 2013 17:26:23
Bydlisko: Olomouc JN89oo N49.6037 E17.2321

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod ok1udk » Štv 08. Dec 2016 14:37:15

Bastl verze pro ukázky (mobilní), upevnění na fotostativu...
Prílohy
ukazkova verze.jpeg
Obrázok užívateľa
ok1udk
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Str 26. Jún 2013 19:51:50
Bydlisko: Tábor, JN79IJ

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod Mirek » Štv 08. Dec 2016 16:05:57

Mám to podobně i tu anténu mám uvnitř krabičky co jsem zabavil v kuchyni. Acars i lodě jdou dobře ale na Outernet to nestačí.
Obrázok užívateľa
Mirek
 
Príspevky: 315
Registrovaný: Pon 07. Jan 2013 17:26:23
Bydlisko: Olomouc JN89oo N49.6037 E17.2321

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod ok1udk » Štv 08. Dec 2016 17:20:10

U mne je krabička spájená z cuprextitu a tu pěknou anténku (pro potěšení oka) mi bylo líto schovat do krytu. Dá se také schovat do plastových trubek pro odpady se záslepkami- řešení je v provozu v jedné vesnici u Šternberka. Venkovní verze bude helix a VF zesilovač ze sondy (originál anténka je ustřižena a připojen F přístrojový konektor). I když jsem zjistil, že originální sestava při určitém natočení a elevaci hravě zvládne tři satelity. S helixem se bude muset směrovat. Záleží na tom, co člověk očekává!!!
Obrázok užívateľa
ok1udk
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Str 26. Jún 2013 19:51:50
Bydlisko: Tábor, JN79IJ

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod Mirek » Štv 08. Dec 2016 18:10:50

Jo, ty anténky jsou pěkné, nové sondy už takové nemají. Ty navrhli přímo pro nás, dokonce jsou naladěny 20 MHz pod pásmo GPS. :)
http://forum.radiosonda.sk/viewtopic.ph ... 1341#p3668
Obrázok užívateľa
Mirek
 
Príspevky: 315
Registrovaný: Pon 07. Jan 2013 17:26:23
Bydlisko: Olomouc JN89oo N49.6037 E17.2321

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod XXaK » Štv 08. Dec 2016 18:59:59

Ja jsem v praci vystrachal starou 2,4G plnou parabolu, ted na to umotam helical a uvidime co bude za vysledek, o vikendu snad budu mit cas to otestovat
Obrázok užívateľa
XXaK
 
Príspevky: 23
Registrovaný: Pon 06. Apr 2015 20:42:48
Bydlisko: CZ - Vysoke Myto

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod ok1udk » Str 14. Dec 2016 17:27:50

Opět - co pracuje ....nehrab se do toho a nevylepšuj......
ACARS... příjem z klíčenky a FCD pro je na odpovídající úrovni.... JAERO- zachycení frekvence je OK, ale v LOGU - NIC!!!! Má někdo podobnou zkušenost, je to záležitost posledních dnů. Přišel jsem na to v práci, doma stejná situace. Zítra mám ukázku pro mladé nadšence do radiotechniky a celkem mne to "rozladilo"...
Obrázok užívateľa
ok1udk
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Str 26. Jún 2013 19:51:50
Bydlisko: Tábor, JN79IJ

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod Dano_OM1ATS » Pon 02. Jan 2017 12:19:21

Vyrobil som len zo zvedavosti patch antenu, taku aka sa predava priamo pre outernet. Najprv som hladal nejake linky na vypocet mulatilayer patch anteny, bohuzial som nic nenasiel, tak som okopiroval podla dostupnych obrazkov tu originalnu http://www.ebay.com/itm/Outernet-L-Band ... Swx2dYG1WH
Aj pod strechou funguje celkom slusne, oproti 8 zavitovej helix je samozrejme o nieco slabsia slabsia, ale aj prijem slabeho signalu outernetu je stabilny. Podla toho co nameralo VNA som ju trafil uplne presne 8-)

Ak by ju niekto chcel stavat tak zakladna (ground) ma rozmer 120x120mm, vyzarovaci element 88x88mm a parazitny element 80x80mm. Feed point je v strede vyzarovacieho elementu a od kraja 5mm, medzi elementmi je medzera 5mm.
Ako konektor som pouzil SMA a GPS predzosilovac z RS92SGP, len som vybral filtre. Vzhladom na vysoky zisk mal sklony ku kmitaniu, tak som ho hodil do plechovej krabicky a napajanie som riesil cez vystup (oddelene tlmivkou), frekvencna charakteristika je na obrazku.
Prílohy
preamp.jpg
predzosilovac v krabicke
FPdetail.JPG
Detail feed pointu
1.JPG
patch.png
preamp.png
Obrázok užívateľa
Dano_OM1ATS
 
Príspevky: 206
Registrovaný: Str 26. Okt 2011 22:17:42
Bydlisko: Bratislava

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod ATonda » Uto 03. Jan 2017 21:22:44

Dano_OM1ATS
Tak musím pochválit k výrobě antény. Je skvělé, že se podařila i změřit, já bohužel mohu jenom do 200MHz (AA200). Mohu poprosit o malinkatý náčrtek / výkres s rozměry, děkuji. Rád bych si ji ze zajímavosti vyrobil.
Čím to prosím měříš? Snad to není RIGOL za milión? :-) My řešíme teď antény na adsb (1090 MHz).
Dnes se mi vrátil zapůjčený sdrplay, takže opět "vyvenčím" anténu. Také pokukuji po sat rotátoru, dá se koupit nový za cca 1.500Kč a bazarový asi levněji. Rád bych na něho připevnil helix anténu a natáčel po orbitě.
Pokud selžou všechny technologické postupy, přečti si návod na použití :-)
Obrázok užívateľa
ATonda
 
Príspevky: 23
Registrovaný: Pia 18. Nov 2016 0:47:30
Bydlisko: Mariánské Lázně

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod ok1udk » Uto 24. Jan 2017 12:27:49

Přeji hezký den, může mi někdo poradit? Před několika dny se mi podařilo asi "odrovnat" klíčenku s čipem E4000. Několik let perfektně chodila i do L- pásma. Byla to ta původní "červená". Vůbec ji PC nenačte!!! Zkoušel jsem ji i na ostatních PC, NB- výsledk stejný. Odborníci IT toto neřeší (tak používej jinou), a proto se ptám praktiků, elektroniků. Každá rada je dobrá a předem děkuji. Tonda
Obrázok užívateľa
ok1udk
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Str 26. Jún 2013 19:51:50
Bydlisko: Tábor, JN79IJ

Re: ACARS via INMARSAT

Poslaťod ok1udk » Uto 07. Feb 2017 12:45:32

Tak vyřešeno, opět pracuje!! Poslední pokus (buď a nebo)- propájení spojů povrchové montáže v okolí IO a vše OK. Provedl to kolega s "orlíma očima"!!!
Obrázok užívateľa
ok1udk
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Str 26. Jún 2013 19:51:50
Bydlisko: Tábor, JN79IJ

Predchádzajúci

Späť na Ostatné

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť