Stránka 2 z 2

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Ned 26. Feb 2017 18:03:27
od OM5KV
Novú verziu stracku som otestoval na XP, W7 a W10. Ide na všetkých systémoch. U všetkých sa mi výskytol problém že strack občas podľa údajov v tabulke krmí tracker ale v trackery údaje chýbaju. Zistím to až po nazretí do trackera. Po reštarte stracku ide všetko ok. Stalo sa mi že som trekoval Belehradskú sondu a do trackeru som sa pozrel až keď sonde zapadla a na trackery nebol ani jeden puntík hoci strack ukazoval asi 150 odoslaných údajov. Ďalšie sondy ktoré som súčastne trekoval boli v poriadku. Odvtedy po spustení trekovania kontrolujem aj tracker. Novému straku niekedy treba až 15 správne zdekódovaných polôh v sondemonitore aby začal posielať data na tracker. Oproti starším verziam však perfektne filtruje fantomov a tak je na trackeri zanedbatelné množstvo falošných cielov.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Pon 27. Feb 2017 10:55:48
od Miro
Ahoj.

Nabudúce skús poslať log aby som na to neodosielanie vedel pozrieť. Stačil by aj dátum problému aby som vedel pozieť v logoch servera z akého dôvodu zahodilo pakety.

Našiel som tu z
23.2 13:59 - 6 paketov ERR4 prevrím
21.2 11:47 - zle zadaná frekvencia pri M10 (bez desatinnej bodky, posielal si f=402800MHz)
staršie pozriem

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Pon 27. Feb 2017 11:18:46
od Miro
19.2 11:58 - tiež problém s frekvenciou f=402800MHz

dorobím do programu nejakú kontrolu aby nebolo možné zadať takého niečo.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Pon 27. Feb 2017 14:22:23
od OM5KV
Vďaka Miro, musím si na tie bodky vziat okuliare aby som to neprehliadal.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Str 01. Mar 2017 14:41:37
od Miro
Už som tam urobil kontrolu tak vyskočenie okna pri probléme určite neprehliadneš.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Štv 06. Apr 2017 7:38:54
od Miro
Má niekto nejaké nápady čo by bolo ešte dobré pridať alebo zlepšiť na programe?

Vypadlo vlastne:

- detekcia sondážnej stanice. /daj sa síce posielal na server ale nijako nespracoval
- výstup UDP na rotátor (neviem či niektor používal)
- podpora proxi serveru
rôzne pomocné veci vzniknuté zlepením alebo ako odpadové funkcie ako stav stúpa/klesá, max výška a podobne.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Sob 22. Apr 2017 13:42:25
od thieringpeti
Miro píše:Má niekto nejaké nápady čo by bolo ešte dobré pridať alebo zlepšiť na programe?

Vypadlo vlastne:

- detekcia sondážnej stanice. /daj sa síce posielal na server ale nijako nespracoval
- výstup UDP na rotátor (neviem či niektor používal)
- podpora proxi serveru
rôzne pomocné veci vzniknuté zlepením alebo ako odpadové funkcie ako stav stúpa/klesá, max výška a podobne.


Hi Miro!

New SondeMonitor 6.1.9.7 appeared, and for RS41 sondes, it does not report. GPS2, calibration is red, and calibration state stuck to 97%. SM Loader is working, OK, the square is green in the processing dialog.

I have an antenna rotator, but a manual one, so I cannot use the UDP rotation function.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Str 26. Apr 2017 13:56:38
od Naburko
Ahoj Miro,

môžem potvrdiť problém ktorý tu popísal thieringpeti. Pri novej verzii SM je GPS2 červené a kalibrácia je zaseknutá na 97% a program preto neposiela údaje do mapy

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Pia 05. Máj 2017 13:27:44
od Miro
Skúste poslať screen tohto stavu.

Ja som to testoval na verzii 6.1.9.1 takže sa na to pozriem. Ak sa kalibrácia zasekne na 97% tak to neprejde cez filter a samozrejme to neodošle údaje do internetu. Určite sa jedná o problém samotného programu SondeMonitor.

GPS2 je ak sa prekročí rozdiel ALTpress/ALTgps o viac ako 25% alebo je residual viac ako 200m. Je možné že nový SondeMonitor neposiela ALT press a tak zareaguje tento filter.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Pia 05. Máj 2017 13:49:00
od r00t
problem s GPS2 asi bude tim ze novy SM se pokousi pocitat tlak. To ale funguje jenom pro RS41-SGP, u RS41-SG vraci nulu nebo blbosti.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Pon 19. Jún 2017 11:21:01
od Miro
Tak upravil som pre RS41 aby posielalo dáta už od kalibrácie 95% a tlak sa iba limituje aby prešiel cez server nakoľko tlak nie je pre nás až tak dôležitý údaj.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Pon 19. Jún 2017 11:51:36
od Miro
Takže pre verziu 6.1.9.9 dnes budem testovať. Kto chcete skúste.


INFO:
Plugin pre ťahanie Efhemerisu zatiaľ nejako nefunguje nakoľko na serveroch nie sú dáta.
Po update si zmente cestu z pôvodného spúštača loader.exe na start.bat v nastaveniach. (Settings/Program Folder / Sonde monitor ... \start.bat)

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Str 21. Jún 2017 15:08:56
od Miro
Takže testovanie ukončené. Otestované na verzii SM 6.1.9.9 a RS41 sondách.

- tlak a tlaková výška sa pri RS41 nenačítava. Toto by malo odstrániť problém pri RS41 na novej verzii SM.
- task pre načítanie efemeridov je 600sekúnd. Súbor sa ukladá do adresára SM nastaveného v programe pod názvom RS_Ephemeris.txt.
- pri RS41 začíta odosielať dáta už od 95% kalibrácie. Dočasná záplatka problému uvidíme čo prinesie nová verzia SM.
- pri preladení sondy sa automaticky čaká 30 sekúnd na vyslanie paketu. Chaos pri preladovaní bez reštartu SM (hlavne automatické krmitka).


Takže sosajte a skúste či problém s novou verziu SM nie je aj pri iných sondách.

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Uto 29. Aug 2017 11:54:25
od CZJKP1
Miro, pořád sháníš nahrávku M10? Mám silnou z 6/2017 tak mohu poslat .WAV soubor.
Psal jsem před týdnem "SS", kdy dostanu odpověď :roll: ?
Díky!

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

PoslaťNapísal: Štv 07. Sep 2017 11:03:52
od Miro
Strack v4.02.03 Instal package.rar
(291.11 KiB) 40 krát