mapy v SM a jejich automatické centrování?

Sondemonitor, mapy a iný software

mapy v SM a jejich automatické centrování?

Poslaťod killpoint » Ned 13. Okt 2013 19:49:44

Ahoj vsichni,

nastinim situaci. Testuju uz par dni realtime system dohledavani sond a to tak, ze mam na aute magnetku, uvnitr notebooka se SM, externi GPS, ktera mi ukazuje pozici vozidla vuci sonde primo v SM, prijimac a Iphone zapnuty jako wifi Hotspot, ktery dodava do notebooka internet a vlastne tim padem sleduji sondu po cas letu na misto dopadu v realnem case.
Bohuzel je toto reseni v pripade rizeni vozidla a ovladani PC jednou osobou o zdravi .-) Proc? Mapa se taha z Google a pri kazde zmene Zoom IN/OUT musim klikat na malickatou ikonku G-M, aby se mapa vyrendrovala do urcene pozice a velikosti. Druhy problem, ktery resim a mozna by se dal vyresit nejakym scriptem je freeze mapa. Kdyz mi symbol (me auto) ujede z mapy, kterou mam momentalne nazoomovanou, tak opet nastava krkolomne posouvani a jiz zminene mackani tlacitka G-M. Za jizdy operace tak na vybrani trech prikopu a prejeti par lidi .-)

A proto se chci zeptat, zda nekdo neni v tomhle dal a nema nejaky napad, na nejake lepsi offline mapy do SM a donutit je, aby se posouvaly (centrovaly) vuci me GPS pozici?
Mam v notasu skoro celou edici turistickych map, naskenovanych ve vetsim rozliseni, ale nejsou bohuzel spojene, tak pri prejezdu mimo ramec musim opet naloudovat predem zkalibrovanou mapu. A jsme zase u nemoznosti pouziti za jizdy.

Za kazdy napad budu vdecny. Diky a pekny vecer.
Naposledy upravil killpoint dňa Sob 03. Okt 2015 15:25:48, celkovo upravené 1
killpoint
 
Príspevky: 35
Registrovaný: Štv 11. Júl 2013 21:05:28

Re: mapy v SM a jejich automatické centrování?

Poslaťod Miro » Pon 14. Okt 2013 8:44:06

Tak toto čo potrebuješ nie je v SM podľa mňa možné. Mapadá ma radšej použiť google earth kde by to už možno išlo ale tiež som to neskúšal. SM má v sebe integrovaný GE server takže to pekne spolupracuje. Tu zase vodím problém v tom že tu ukazuje iba aktuálny bod sondy a nevidíš prejdenú dráhu čo zase sťažuje odhadovanie správania sa sondy (zmena rýchlosti alebo vyberanie nejakej tej zákernej otočky).
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 551
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Re: mapy v SM a jejich automatické centrování?

Poslaťod killpoint » Pon 14. Okt 2013 15:47:26

Ahoj

diky za odpoved. Ja psal do COAA a klasika. Misto reseni mi napsal, ze doporucuje s sebou navigatora a ridic, at se venuje rizeni. Google Earth mi nechodi s externi GPS od Navilock. A kdyz v SM zapnu funkci GE server, tak se nic nedeje a ani po spusteni GE nic nevidim :-( Tak uz me jen napada, neco naprogramovat spolecnymi silami. Jaky soft treba pouziva primo CHMU pro sledovani? Da se to nekde "sehnat" .-) Ale to by asi nevyresilo muj problem. Zkousel jsem jeste Smart Maps, kde mi perfektne chodi externi GPS, ale zase nevim, jak do toho dostat pozici sondy. No bude to beh na dlouhou trat .-) Kazdopadne diky.
killpoint
 
Príspevky: 35
Registrovaný: Štv 11. Júl 2013 21:05:28

Re: mapy v SM a jejich automatické centrování?

Poslaťod Mirek » Pon 14. Okt 2013 17:26:12

SM má NMEA výstup, to bys dostal do Smart maps. Ale kam potom připojit tu lokální GPS? Možná existuje nějaký program se vstupy pro dvě GPS, nevím.
Obrázok užívateľa
Mirek
 
Príspevky: 314
Registrovaný: Pon 07. Jan 2013 17:26:23
Bydlisko: Olomouc JN89oo N49.6037 E17.2321

Re: mapy v SM a jejich automatické centrování?

Poslaťod killpoint » Pon 14. Okt 2013 20:01:47

jj vim, ale presne resim to, ze Smart Maps umi zobrazit jen jednu GPS .-) Zkusim jim napsat, zda by to nejak neslo .-) To by bylo super .-) Smart Maps umi krasne rolovat .-)
Diky za nazor a pekny vecer.
killpoint
 
Príspevky: 35
Registrovaný: Štv 11. Júl 2013 21:05:28

Re: mapy v SM a jejich automatické centrování?

Poslaťod OK1COM » Str 30. Apr 2014 21:49:55

Asi se muj dotaz hodi do tohoto vlana.
Nainstaloval jsem si Sonde Monitor, dekodovani funguje, zobrazeni souradnic take (pouzivam efemeridy), ale nedokazu zobrazit pozici na mape. Kdyz kliknu na ikonku mapy zobrazi se cely svet. (+) (-) jde normalne zvetsovat zmensovat, ale nenacita se podrobnejsi, pouze pri zvetsovani kostickuje. Kdyz pak zmacknu G-M skoci mi tam zase mapa celeho sveta a do adresare defiovnaneho pro mapy se ulozi znovu mapa celeho sveta. Co delam spatne? Jak mam mapu zvetsit? Nikde jsem nenasel navod a uz se u toho dost vstekam, tak se musim zeptat. Nejspis to bude nejaka ptakovina. Predem dik za radu.
OK1COM
 
Príspevky: 21
Registrovaný: Ned 27. Apr 2014 16:33:13
Bydlisko: Praha-Strašnice

Re: mapy v SM a jejich automatické centrování?

Poslaťod martman30 » Štv 01. Máj 2014 0:09:52

Je potreba nahrat nejakou podrobnejsi mapu ze souboru a zkalibrovat [Options/Calibration/Add].
Obrázok užívateľa
martman30
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Uto 04. Mar 2014 10:36:02
Bydlisko: CZ Prague - Zbraslav (JN79EW) / Prelouc (JO70SA)

Re: mapy v SM a jejich automatické centrování?

Poslaťod Peter » Štv 01. Máj 2014 7:58:30

Postup je spravny, ale treba ho opakovat:

Stlac G-M -> pribliz na pozadovanu oblast -> znova stlac G-M -> pribliz -> ......... az sa dopracujes na pozadovanu poziciu. Nefunguje to automaticky!
Obrázok užívateľa
Peter
 
Príspevky: 333
Registrovaný: Štv 27. Okt 2011 14:26:44
Bydlisko: Bratislava-Ruzinov

Re: mapy v SM a jejich automatické centrování?

Poslaťod OK1COM » Pon 05. Máj 2014 0:13:02

Diky. Pomohlo to.
OK1COM
 
Príspevky: 21
Registrovaný: Ned 27. Apr 2014 16:33:13
Bydlisko: Praha-Strašnice


Späť na Software

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť