Strack v.4 TESTOVANIE

Projekt online trackera pre zobrazenie rádiosond na Googlemaps

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod OM5KV » Ned 26. Feb 2017 18:03:27

Novú verziu stracku som otestoval na XP, W7 a W10. Ide na všetkých systémoch. U všetkých sa mi výskytol problém že strack občas podľa údajov v tabulke krmí tracker ale v trackery údaje chýbaju. Zistím to až po nazretí do trackera. Po reštarte stracku ide všetko ok. Stalo sa mi že som trekoval Belehradskú sondu a do trackeru som sa pozrel až keď sonde zapadla a na trackery nebol ani jeden puntík hoci strack ukazoval asi 150 odoslaných údajov. Ďalšie sondy ktoré som súčastne trekoval boli v poriadku. Odvtedy po spustení trekovania kontrolujem aj tracker. Novému straku niekedy treba až 15 správne zdekódovaných polôh v sondemonitore aby začal posielať data na tracker. Oproti starším verziam však perfektne filtruje fantomov a tak je na trackeri zanedbatelné množstvo falošných cielov.
Obrázok užívateľa
OM5KV
 
Príspevky: 92
Registrovaný: Sob 06. Apr 2013 8:40:52
Bydlisko: Komárno Hadovce 2 94501 JN97BS

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Miro » Pon 27. Feb 2017 10:55:48

Ahoj.

Nabudúce skús poslať log aby som na to neodosielanie vedel pozrieť. Stačil by aj dátum problému aby som vedel pozieť v logoch servera z akého dôvodu zahodilo pakety.

Našiel som tu z
23.2 13:59 - 6 paketov ERR4 prevrím
21.2 11:47 - zle zadaná frekvencia pri M10 (bez desatinnej bodky, posielal si f=402800MHz)
staršie pozriem
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 583
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Miro » Pon 27. Feb 2017 11:18:46

19.2 11:58 - tiež problém s frekvenciou f=402800MHz

dorobím do programu nejakú kontrolu aby nebolo možné zadať takého niečo.
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 583
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod OM5KV » Pon 27. Feb 2017 14:22:23

Vďaka Miro, musím si na tie bodky vziat okuliare aby som to neprehliadal.
Obrázok užívateľa
OM5KV
 
Príspevky: 92
Registrovaný: Sob 06. Apr 2013 8:40:52
Bydlisko: Komárno Hadovce 2 94501 JN97BS

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Miro » Str 01. Mar 2017 14:41:37

Už som tam urobil kontrolu tak vyskočenie okna pri probléme určite neprehliadneš.
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 583
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Miro » Štv 06. Apr 2017 7:38:54

Má niekto nejaké nápady čo by bolo ešte dobré pridať alebo zlepšiť na programe?

Vypadlo vlastne:

- detekcia sondážnej stanice. /daj sa síce posielal na server ale nijako nespracoval
- výstup UDP na rotátor (neviem či niektor používal)
- podpora proxi serveru
rôzne pomocné veci vzniknuté zlepením alebo ako odpadové funkcie ako stav stúpa/klesá, max výška a podobne.
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 583
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod thieringpeti » Sob 22. Apr 2017 13:42:25

Miro píše:Má niekto nejaké nápady čo by bolo ešte dobré pridať alebo zlepšiť na programe?

Vypadlo vlastne:

- detekcia sondážnej stanice. /daj sa síce posielal na server ale nijako nespracoval
- výstup UDP na rotátor (neviem či niektor používal)
- podpora proxi serveru
rôzne pomocné veci vzniknuté zlepením alebo ako odpadové funkcie ako stav stúpa/klesá, max výška a podobne.


Hi Miro!

New SondeMonitor 6.1.9.7 appeared, and for RS41 sondes, it does not report. GPS2, calibration is red, and calibration state stuck to 97%. SM Loader is working, OK, the square is green in the processing dialog.

I have an antenna rotator, but a manual one, so I cannot use the UDP rotation function.
Obrázok užívateľa
thieringpeti
 
Príspevky: 153
Registrovaný: Pia 16. Okt 2015 21:11:51
Bydlisko: Budapest

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Naburko » Str 26. Apr 2017 13:56:38

Ahoj Miro,

môžem potvrdiť problém ktorý tu popísal thieringpeti. Pri novej verzii SM je GPS2 červené a kalibrácia je zaseknutá na 97% a program preto neposiela údaje do mapy
Obrázok užívateľa
Naburko
 
Príspevky: 66
Registrovaný: Str 22. Apr 2015 9:32:09
Bydlisko: Púchov

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Miro » Pia 05. Máj 2017 13:27:44

Skúste poslať screen tohto stavu.

Ja som to testoval na verzii 6.1.9.1 takže sa na to pozriem. Ak sa kalibrácia zasekne na 97% tak to neprejde cez filter a samozrejme to neodošle údaje do internetu. Určite sa jedná o problém samotného programu SondeMonitor.

GPS2 je ak sa prekročí rozdiel ALTpress/ALTgps o viac ako 25% alebo je residual viac ako 200m. Je možné že nový SondeMonitor neposiela ALT press a tak zareaguje tento filter.
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 583
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod r00t » Pia 05. Máj 2017 13:49:00

problem s GPS2 asi bude tim ze novy SM se pokousi pocitat tlak. To ale funguje jenom pro RS41-SGP, u RS41-SG vraci nulu nebo blbosti.
Obrázok užívateľa
r00t
 
Príspevky: 376
Registrovaný: Uto 27. Aug 2013 16:22:12
Bydlisko: Praha 9

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Miro » Pon 19. Jún 2017 11:21:01

Tak upravil som pre RS41 aby posielalo dáta už od kalibrácie 95% a tlak sa iba limituje aby prešiel cez server nakoľko tlak nie je pre nás až tak dôležitý údaj.
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 583
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Miro » Pon 19. Jún 2017 11:51:36

Takže pre verziu 6.1.9.9 dnes budem testovať. Kto chcete skúste.


INFO:
Plugin pre ťahanie Efhemerisu zatiaľ nejako nefunguje nakoľko na serveroch nie sú dáta.
Po update si zmente cestu z pôvodného spúštača loader.exe na start.bat v nastaveniach. (Settings/Program Folder / Sonde monitor ... \start.bat)
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 583
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Miro » Str 21. Jún 2017 15:08:56

Takže testovanie ukončené. Otestované na verzii SM 6.1.9.9 a RS41 sondách.

- tlak a tlaková výška sa pri RS41 nenačítava. Toto by malo odstrániť problém pri RS41 na novej verzii SM.
- task pre načítanie efemeridov je 600sekúnd. Súbor sa ukladá do adresára SM nastaveného v programe pod názvom RS_Ephemeris.txt.
- pri RS41 začíta odosielať dáta už od 95% kalibrácie. Dočasná záplatka problému uvidíme čo prinesie nová verzia SM.
- pri preladení sondy sa automaticky čaká 30 sekúnd na vyslanie paketu. Chaos pri preladovaní bez reštartu SM (hlavne automatické krmitka).


Takže sosajte a skúste či problém s novou verziu SM nie je aj pri iných sondách.
Naposledy upravil Miro dňa Štv 07. Sep 2017 11:04:07, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 583
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod CZJKP1 » Uto 29. Aug 2017 11:54:25

Miro, pořád sháníš nahrávku M10? Mám silnou z 6/2017 tak mohu poslat .WAV soubor.
Psal jsem před týdnem "SS", kdy dostanu odpověď :roll: ?
Díky!
Obrázok užívateľa
CZJKP1
 
Príspevky: 77
Registrovaný: Štv 16. Jan 2014 18:52:19
Bydlisko: Praha 5 (loc: JO70EA). Občas okr. Mělník (loc: JO70FK)

Re: Strack v.4 TESTOVANIE

Poslaťod Miro » Štv 07. Sep 2017 11:03:52

Strack v4.02.03 Instal package.rar
(291.11 KiB) 41 krát
Obrázok užívateľa
Miro
 
Príspevky: 583
Registrovaný: Pia 28. Okt 2011 9:11:04
Bydlisko: Senica JN88QQ

Predchádzajúci

Späť na Sondetracker

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť